Thursday, July 26, 2012

Ανακοίνωση της συντακτικής επιτροπής

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της σειράς των τεσσάρων συνεχόμενων εβδομαδιαίων απεργιακών εκδόσεων από τους εργαζόμενους της «Ελευθεροτυπίας», η συντακτική επιτροπή εκφράζει τις πιο θερμές της ευχαριστίες τόσο στους συναδέλφους που εργάσθηκαν με πάθος για την υπόθεση αυτή, όσο και στους δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες και φίλους της εφημερίδας που ανταποκρίθηκαν με θέρμη στην προσπάθεια μας.

Παρά τις αντιξοότητες και τον πόλεμο λάσπης που δεχθήκαμε από διάφορες πλευρές, η έκδοση των απεργιακών φύλλων της "Ελευθεροτυπίας", η οποία έγινε με απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στη Χ.Κ. Τεγόπουλος, απέδειξε την αμείωτη απήχηση του τίτλου αλλά και την προστιθέμενη αξία της εργασίας μας. Οι εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας είναι η ψυχή της, η αέναη πηγή της δυναμικής της.

Ο αγώνας έχει δύο βασικές επιδιώξεις: την επιβίωση της εφημερίδας και την διατήρηση των θέσεων εργασίας από τη μία πλευρά. Αλλά και την ταχεία και αποτελεσματική ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων όλων μας (δεδουλευμένα-αποζημιώσεις) από την άλλη. Πιστεύουμε ότι ο διπλός αυτός στόχος εξυπηρετεί ταχύτερα και αποτελεσματικότερα τα συμφέροντα του συνόλου (και όσων αποχώρησαν και όσων παραμένουν).

Για μας, τους 500 και πλέον παραμένοντες εργαζόμενους στην επιχείρηση, η επίτευξη του παραπάνω διπλού, ενιαίου σκοπού, αποτελεί κεντρικό στόχο του συνεχιζόμενου επί 7 μήνες απεργιακού μας αγώνα. Η γενική βούληση των εργαζομένων εφημερίδας έχει άλλωστε εκφραστεί με σαφήνεια μέσα από τις αποφάσεις των γενικών μας συνελεύσεων.

Η μέχρι τώρα αδυναμία και ανικανότητα της διοίκησης να δώσει άμεσες απαντήσεις στα επείγοντα προβλήματα επιβίωσης της εφημερίδας, επιδεινώνουν την κατάσταση. Ενόψει των νέων δυσμενών δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί, δηλώνουμε έτοιμοι να υπερασπισθούμε με κάθε μέσο τα συμφέροντά μας. Κινούμενοι στο πλαίσιο της εντολής και της εξουσιοδότησης που μας έδωσε η γενική συνέλευση, θα εκτιμήσουμε ανάλογα τις εξελίξεις και το αμέσως προσεχές διάστημα θα αποφασίσουμε από κοινού για τις επόμενες πρωτοβουλίες που θα πάρουμε.

Γι' αυτό καλούμε τους συναδέλφους να βρίσκονται μετά τις 15 Αυγούστου σε πλήρη ετοιμότητα και εγρήγορση.


Η συντακτική επιτροπή

No comments: