Sunday, April 8, 2012

Στο πλευρό του Μάριου Λώλου οι εργαζόμενοι στην "Ε"

Η Εργασιακή επιτροπή των εργαζομένων στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τον σοβαρό τραυματισμό, από επίθεση αστυνομικού, του συναδέλφου προέδρου των Ελλήνων Φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου καθώς και την κακοποίηση επτά ακόμη συντακτών που κάλυπταν την πρόσφατη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος, με αφορμή την αυτοκτονία του 77χρονου Δ. Χριστούλα. Οι εργαζόμενοι στην Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ (Ελευθεροτυπία) στεκόμαστε στο πλευρό του συναδέλφου και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Παράλληλα καταδικάζουμε τα αυξανόμενα κρούσματα βίας κατά των λειτουργών του τύπου από εκπροσώπους της εξουσίας. Η άνανδρη επίθεση κατά του συναδέλφου Μάριου Λώλου, γνωστού για την έντονη συνδικαλιστική, κοινωνική και πολιτική δράση του, προκαλεί τον έντονο αποτροπιασμό κάθε δημοκρατικού και προοδευτικού πολίτη, κάθε εργαζόμενου που αγωνίζεται στις σημερινές δύσκολες συνθήκες για τα δικαιώματά του. Οι επιθέσεις αυτές οι οποίες πληθαίνουν όσο η οικονομική κρίση βαθαίνει, κρούουν τον κώδωνα κινδύνου για διολίσθηση σε όλο και πιο αυταρχικές ενέργειες με στόχο τη φίμωση και κατατρομοκράτηση της κοινής γνώμης και των εκπροσώπων της.

Βία δεν είναι, ωστόσο, μόνο η ωμή επίθεση οργάνων της τάξης κατά συναδέλφων δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και τεχνικών. Βία είναι και η συνεχιζόμενη «σφαγή» σε μισθούς και συντάξεις, οι μαζικές απολύσεις, η κατατρομοκράτηση των συναδέλφων συνδικαλιστών και μη που υψώνουν φωνή απέναντι στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, η απλήρωτη εργασία και η συνεχιζόμενη ομηρεία των εκατοντάδων εργαζομένων στην Ελευθεροτυπία, τον Alter, την Αυριανή και αλλού.

Ζητούμε να βρεθεί και να τιμωρηθεί άμεσα ο ένοχος της επίθεσης κατά του Μάριου Λώλου και να σταματήσουν τα περιστατικά βίας κατά των πολιτών και κατά των συναδέλφων που μέσα σε ιδιαίτερα έντονες συνθήκες καλούνται να υπηρετήσουν το αγαθό της ενημέρωσης.

Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

1 comment:

Αυγή Μ. Πλατσή said...

Μπορεί το παραλίγο δολοφονικό χέρι να ανήκει οργανικά σε ένα ένστολο κτήνος... Η ευθύνη, ωστόσο, για την εκτέλεση της εντολής «χτυπάτε ανελέητα όπου βρείτε» ανήκει σε όλη τη διμοιρία. Σε κάθε διμοιρία που ανοίγει κεφάλια καθημερινά πια. Και η ηθική αυτουργία (ο εντολοδόχος και εκπαιδευτής των Μονάδων Αποκατάστασης Τάξης στην κτηνωδία) ανήκει στην προϊστάμενη αρχή τους: τον υπουργό και την κυβέρνηση που τον όρισε.