Tuesday, February 14, 2012

Συνάντηση με την εκδότρια για το απεργιακό φύλλο

Συνάδελφοι, επειδή τούτη την ώρα δεν είναι δυνατή η συνέλευση, σας ενημερώνω για τα όσα μας είπε η εκδότρια κ. Μάνια Τεγοπούλου σχετικά με το απεργιακό φύλλο που θα κυκλοφορήσει αύριο Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, σε συνάντηση που είχαμε οι εκπρόσωποι μαζί της το απόγευμα.

Εξαρχής είπε ότι είναι αντίθετη με την πρωτοβουλία και μας δήλωσε κατηγορηματικά ότι:

-Θεωρεί ότι η έκδοση του απεργιακού φύλλου είναι εχθρική ενέργεια που στόχο έχει να κλείσει την εφημερίδα. Επίσης, όπως μας είπε, θεωρεί ότι είναι εχθρική ενέργεια και το γεγονός ότι διεκδικούμε τα δεδουλευμένα μας με την "κατάσχεση εις χείρας τρίτων", προς εκτέλεση της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων.

-Είπε ότι θα κάνει χρήση όλων των δυνατοτήτων που της παρέχει ο νόμος, για να εμποδίσει την έκδοση του απεργιακού φύλλου, αλλά και να στραφεί εναντίον μας.

-Υποστήριξε ότι με την έκδοση αυτού του φύλλου εμείς ως απεργοί θα εργασθούμε για έναν άλλο εργοδότη, με άλλο ΑΦΜ που χρησιμοποιεί στον τίτλο το όνομα της "Ελευθεροτυπίας". Έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο ΑΦΜ, στην εταιρεία που θα μας εκδώσει και στο που θα πάνε τα έσοδα που θα προκύψουν.

Οι εκπρόσωποι της απαντήσαμε ότι:

-Δεν είναι εχθρική ενέργεια η έκδοση ενος απεργιακού φύλλου, που στόχο έχει: Να κάνει γνωστό σε όλους το πρόβλημά μας, να επανασυνδέσει τους αναγνώστες με τους απεργούς εργαζόμενους και την ενημέρωση που αυτοί παρέχουν μέσω της "Ελευθεροτυπίας". Ξεκαθαρίσαμε ότι δεν είναι ανταγωνιστικό φύλλο και δεν έχει στόχο να υποκαστήσει την εφημερίδα, ούτε πολύ περισσότερο να την κλείσει. Αντιθέτως οι εργαζόμενοι θέλουμε να μείνει η "Ελευθεροτυπία" ζωντανή και να επανακυκλοφορήσει το συντομότερο δυνατό, με την προϋπόθεση ότι η ίδια θα κάνει κινήσεις προς την κατεύθυνση της ικανοποίησης των αιτημάτων, μετά από εφτά μήνες που είμαστε απλήρωτοι. Το απεργιακό φύλλο σε τούτη τη φάση και μετά από 50 μέρες απεργίας δίνει μήνυμα στους αναγνώστες ότι είμαστε παρόντες.

-Η λεγόμενη "κατάσχεση εις χείρας τρίτων", όχι μόνο δεν είναι εχθρική ενέργεια εις βάρος της Χ.Κ Τεγόπουλος, αλλά είναι η μόνη ασφαλής νομική ενέργεια για να μπορέσουμε να εισπράξουμε τα δεδουλευμένα μας μετά από έξι μήνες που δεν πληρωνόμαστε και αναφαίρετο δικαίωμά μας ως εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε εξαθλίωση δεν μπορεί να κατηγορούνται ότι, όταν διεκδικούν τα δικαιώματά τους, κινούνται εχθρικά προς την εφημερίδα.

-Η δανεική χρήση του ΑΦΜ ειναι πάγια τακτική, απεργιακών φύλλων προκειμένου να διανεμηθούν μέσω του πρακτορείου. Έχει χρησιμοποιηθεί στο πρόσφατο παρελθόν κι από άλλα απεργιακά φύλλα (π.χ. "Η Απογευματινή των εργαζομένων").

Στη συνάντηση ήταν οι: Πάνος Σώκος εκπρόσωπος των συντακτών, Φώτης Παναγόπουλος εκπρόσωπος των τεχνικών, Σωτήρης Νικολόπουλος εκπρόσωπος των διοικητικών και Σταμάτης Νικολόπουλος μέλος της εργασιακής επιτροπής (μέλος και του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ).

4 comments:

ns said...

αυτοδιαχειριση της ελευθεροτυπιας ΤΩΡΑ!!

Anonymous said...

Εγω απλα έχω μια απορία γιατι δεν δημοσιευεις όλα αυτα που ειπώθηκαν στη συνάντηση αλλα επικεντρωνεσαι μόνο στο απεργιακο φύλο νομίζω ότι τα υπόλοιπα που ειπώθηκαν ειναι πιο σημαντικά και πιο ουσιώδη για τους εργαζόμενους για παράδειγμα ότι ξανα κάνει ενέργειες με τράπεζες ότι προσπαθεί να απο δεσμευτούν τα λεφτά του αργους απο την Πειραιώς ότι ψάχνει για επενδυτές και γενικά ότι θέλει να το ανοίξει ακόμα και αύριο το μαγαζι αν καταφέρει ένα απο τα παραπάνω . Και ποσα αλλα που ίσως εγω δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω . Ευχαριστώ για τη φιλοξενια

Anonymous said...

Αγαπητέ, είναι πολύ εύκολο να μιλάς για αυτοδιαχείριση και πράγματι ίσως και πολύ ενθουσιώδες.
Μπορείς να μας πεις όμως εάν έχεις εξετάσει τα νομικά θέματα, τη δημιουργία συναιτερισμού που απαιτείται, τη μετοχοποίηση των δεδουλευμένων και τόσα ακόμη- και είσαι σίγουρος ότι οι εργαζόμενοι στην ΧΚ Τεγόπουλος τα δέχονται και τα επιθυμούν;
Είναι σαφής βέβαια και η αδράνεια και η αρνητική στάση της εργοδοσίας, όμως αντι η εργασιακή επιτροπή σε συνεργασία με τους νομικούς συμβούλους να ασκεί συνεχή πίεση και να προωθεί ουσιαστική λύση ώστε να διασφαλιστούν τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις και οι περισσότερες θέσεις εργασίας, συγκεκριμένες ομάδες προωθούν αποκλειστικά τα δικά τους συμφέροντα και επιθυμούν να καλύψουν τα διευθυντικά τους απωθημένα.

Anonymous said...

Προσέξτε την "λεπτομέρεια".
Στην μία φράση η εργοδότρια κατηγορεί τους εργαζόμενους γιατί άσκησαν τα μέσα που τους δίνει ο νόμος με τα ασφαλιστικά μέτρα και στην επόμενη λέει ότι θα ασκήσει η ίδια όλα τα μέσα που της δίνει ο νόμος κατά των εργαζομένων για το απεργιακό.
Η σχέση αφεντικών εργαζομένων σε μία φράση....