Thursday, January 5, 2012

"Το 99 έχει νόημα μόνο αν ΔΕΝ εξαιρεθούν οι απαιτήσεις των εργαζομένων"


Τη Δευτέρα θα εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου για την αίτηση προσωρινής διαταγής αναστολής των ατομικών καταδιωκτικών μέτρων εις βάρος της Χ.Κ Τεγόπουλος, που είχε καταθέσει η εταιρεία στο πλαίσιο της αίτησής της για την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Η εκδίκαση της αίτησης αναστολής έγινε την Πέμπτη στην Ευελπίδων. Στο ακροατήριο υπήρχαν εκατοντάδες εργαζόμενοι, οι οποίοι μέσω των νομικών τους εκπροσώπων ζήτησαν με κύρια παρέμβασή τους την εξαίρεσή τους από την προσωρινή διαταγή, ούτως ώστε να μπορέσουν να εκτελέσουν την απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που τους επιδίκασε πριν από τα Χριστούγεννα το Ειρηνοδικείο Αθηνών και να εισπράξουν έτσι μισθούς τριών μηνών.

Κύρια παρέμβαση έκαναν ο ΕΔΟΕΑΠ αλλά και η Τράπεζα Πειραιώς. Η τελευταία ζήτησε μέσω του δικηγόρου της να συνεχίσει να δεσμεύει τα έσοδα της εφημερίδας από τις πωλήσεις της γιατί, όπως υποστήριξε, αυτά έχουν εκχωρηθεί στην Τράπεζα για την εξόφληση ομολογιακού δανείου.

Αίσθηση έκανε η υπερασπιστική γραμμή της Χ.Κ Τεγόπουλος καθώς ο δικηγόρος της υποστήριξε ότι αν εξαιρεθούν οι απαιτήσεις των εργαζομένων από την προσωρινή διαταγή δεν θα έχει κανένα νόημα η υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 99.

Η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο πρόκειται να συζητηθεί στις 15 Φεβρουαρίου.

4 comments:

Anonymous said...

Δηλαδή μετά από 5 μήνες απλήρωτης εργασίας με υποσχέσεις από την ιδιοκτησία και αίσθημα ευθύνης από τους εργαζόμενους ή ιδιοκτησία λέει ότι η μόνη περίπτωση να σωθεί η επιχείρηση είναι να μην έχουν απαιτήσεις οι εργαζόμενοι. Δηλαδή η επιχείρηση υπάρχει πέραν των εραζομένων... Κάτι σαν τη χώρα που για να σωθεί πρέπει να καταστραφούν οι πολίτες της! Αυτοί που μας έφεραν σε αδιέξοδο τώρα μας εκβιάζουν.
Αλήθεια χωρίς να άρει τις απαιτήσεις της η Πειραιώς, έχει νόημα η υπαγωγή στο 99?
Γιατί η ενημέρωση δεν λέει κάτι γι' αυτό.
Είναι φανερό ότι η κ. Τεγοπούλου έφερε της ιστορική εφημερίδα στο απόλυτο μηδέν. Στο σημείο που ούτε δάνειο δεν την σώζει. Είναι τραγική ανικανότητα να έχεις στα χέρια σου έναν ιστορικό τίτλο με τεράστια απήχηση και να καταφέρνεις να τον καταστρέψεις ολοσχερώς παρά την παροιμιώδη φιλοτιμία των εργαζόμενων που έκαναν μέγιστη υπομονή από την αγάπη τους για την εφημερίδα.
Το μεγάλο φαγοπότι του τύπου τελείωσε και οι εργοδότες στέλνουν τον λογαριασμό στους εργαζόμενους.

John said...

Αναφέρετε ότι ο "Αίσθηση έκανε η υπερασπιστική γραμμή της Χ.Κ Τεγόπουλος καθώς ο δικηγόρος της υποστήριξε ότι αν εξαιρεθούν οι απαιτήσεις των εργαζομένων από την προσωρινή διαταγή δεν θα έχει κανένα νόημα η υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 99. "
Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι η εφημερίδα υπαχθεί στο άρθρο 99 και οι εργαζόμενοι υπαχθούν στην προσωρινή διαταγή και άρα δεν θα μπορέσουν να κάνουν κατάσχεση στα δεδουλευμένα τους, με ποιους εργαζόμενους θα εκδίδεται η εφημερίδα; Διότι είτε μπει στο 99 είτε δεν μπει, κανένας δεν μπορεί να αναγκάσει τους εργαζόμενους να δουλέψουν απλήρωτοι !!! . Επομένως η διοίκηση ξέρει πολύ καλά ότι δεν θα μπορέσει να εκδίδει την εφημερίδα εάν δεν συμβιβαστεί με τους εργαζόμενους. Ή μήπως δεν ενδιαφέρεται πια η διοίκηση για την εφημερίδα, αλλά να πουλήσει την περιουσία της εφημερίδας, πχ το ιδιόκτητο κτίριο, χωρίς να πάρουν μία οι εργαζόμενοι;;;
Λέω μήπως ...

Anonymous said...

Zw sto ekswteriko xronia.
Eiste o kurios sundesmos mou
me thn Ellada.
Pio swsta: me thn Ellada
ths logikhs kai ths eleutherias.

Euxomai apo kardias na apozhmiwthhte,
na brethei kapoios tropos
na mhn kleisei h eleutherotupia
(to `e' mikro; eleutherotupia
kai genika kai eidika).

Se kathe periptwsh sas euxaristw
gia thn mexri twra douleia sas-

Anonymous said...

Γράφετε:
"Το 99 έχει νόημα μόνο αν ΔΕΝ εξαιρεθούν οι απαιτήσεις των εργαζομένων"
Με άλλα λόγια, να χάσουν τα λεφτά τους οι προμηθευτές της Ελευθεροτυπίας (που εν τέλει ελάχιστη συμμετοχή έχουν στην κακή πορεία της επιχείρησης), αλλά να μην τα χάσουν οι εργαζόμενοι (που αυτοί μαζί με τη διοίκηση ευθύνονται για τις όποιες αστοχίες).

Ωραία λογική...